pEnGiKuT BoYLoBo

Thursday, November 12, 2009

---JOURNEY TO THE NORTH (EP..1)----

Sekarang aku nak cerita pasal pengembaraan aku semasa aku gi bertapa ari tu......peh sungguh memenatkan.......perjalanan mmg jauh sekali.........korang nak tau....aku berjalan sampai nak terlucut semua skru2 kaki aku.......itu pun kalau korang nak tau.....kalau tak nak tau wa nak buat camne...aku dah tulis pun....muahahaha.....

Ketika aku berjalan di dalam hutan belantara tersebut.....hutan tersebut mmg sgt tebal....setebal bulu roma orang utan......tapi aku rase tebal lagi bulu roma orang utan.....yela hutan sekarang pun dah kurang pokok byk kena tebang.......tapi yg best nyer suasana dlm hutan tu......peh.....nyaman tak mcm kat bandar.....tak tahan teman......

Berjalan punya jalan.....wa pun terserempak ngan satu budak ni........budak ni tersengih2 kat wa.......wa ingat budak ni gilo ko apo......sengih2 kat wa plak......wa pun gi la dekat ngan dio......tgn kanan dia sorok kat belakang.......wa pun tanye......."dik....dik....ado apo kat tgn adik tu...main sorok2 nampak"...........adik tu pun kata "takde apa2 bang"....."takde apa2, klau takde apa2.....nape adik sorok kat belakang adik" aku berseloroh tanye dia cos aku nak tau sesgt........dia balas balik "takde apa2 bang.....malu nak tunjuk...tunjuk kang abang pengsan"........dalam hati aku kata budak ni nak kena sedas ngan aku memain plak......aku pun dgn rase tak sabo kata kat adik tu "dik.....tunjuk la kat abang...apa nak malu2......kalau adik tunjuk kat abang, nanti abang bagi coklat"......hehehe biasa la ayat pancing.......

Pastu adik tu pun balas balik........"abang nak tgk gak ye.....nah tgk"........

**nah amik ko petai gigilasi**

Dan bila aku nampak je petai besar tu, aku pun cabut la....watpe nak tunggu lelama kat situ......budak tu punya la jerit kat aku....."bang...bang...mana ceklat adik"........aku peduli apo ko mintak coklat yg penting wa cabut angkat kaki wa n terus kan perjalan wa...........

6 comments:

eryn said...

sayang ko merepek ape ker mcm jahanma aku bace ni...tah hape hape..ni blog ko ker cerpen boy...aku konpius la laki aku ni..org citer semasa..ni ade lak pegembaraan bagai..da mcm citer upin ipin jer..u ni tu la byk nau tgk katun da sesat melrat taip blog ni....hadoiii la...

I_Hate_Lolipop said...

hahahahaha...bini kau dah marah..

Annaster said...

mak aiii... menda dia citer neh..
bagak giler petai tuh dowh...

mana rembat daaaa???

Ms AiReEn MoHd said...

update la hencik boy woii..aku nak muntah tgk petai ko ni dah....

hasni said...

petai tu btl2 wujud ke?
dpt mn?

Ms AiReEn MoHd said...

u ni tak reti reply komen ker boo??wakakaka terkapai la kami kat sini tunggu reply ko yang oiii